Menu

OHRID U AVGUSTU I SEPTEMBRU

Termini:
više termina
Broj dana:
5
Broj noći: 2
Prevoz: Autobusom
PROGRAM PUTOVANJA
OHRID U AVGUSTU I SEPTEMBRU

OHRID AVGUST 2021 - sa fakultativnom posetom manastiru Kališta, Sv.Naumu i krstarenjem Ohridskim jezerom

OHRID- Ohrid i jezero se nalaze na listi svetske baštine i pod zaštitom UNESCO-a.  S obzirom da sliv jezera broji više od 40 reka, ovo je jedinstveno mesto gde možete videti kako reka Crni Drim ulazi u ohridsko plavetnilo. Kada se pomene Ohrid, najčešće ljudi pomisle na veliki broj crkava (nekada ih je bilo preko 300) i poznati manastir Sv.Naum. Šetajući se starim gradom, videćete desetine što velikih, što malih crkava, i one stvarno svojom lepotom predstavljaju glavno obeležje Ohrida. Na samom vrhu grada se nalazi  prastara Samuilova tvrđava, a u samom Ohridu se nalazi  crkva Sv. Jovan Kaneo, koja se nalazi na sasečenoj steni, na samom kraju starog grada. Tu je pogled na jezero poseban, a posebne su i ribice plašice, koje žive samo u Ohridskom jezeru, i od čijih se krljušti prave poznati ohridski biseri. Treba biti vrlo oprezan i uvek tražiti sertifikat, a stogodišnju tradiciju izrade imaju porodice Filev i Talev. I za kraj tj. početak ovog divnog putovanja Andrićev citat:

"Možete u Ohridskom jezeru, kao u kakvom krivom ogledalu, videti svoje lice, vlažno i   nasmejano, a nad vama će stalno biti sjajno Sunce kao neka ogromna zvezda. Sve ovo traje kratko, kao svaka ljubav, ali se vraća bezbroj puta".

 

Galerija 

 

Opis smeštaja

Hotel Maiva 4*

Hotel Maiva nalazi se u Ohridu, u turistikom naselju Sv. Stefan na 4 km od centra Ohrida I na 50m od plaže. U sklopu hotela je restoran, besplatan privatni parking, sezonski bazen na otvorenom i bar. Gostima je na raspolaganju besplatan WiFi. Sve smeštajne jedinice su klimatizovane i sadrže prostor za sedenje, flat-screen TV sa kablovskim kanalima , sopstveno kupatilo sa bideom i fenom za kosu. Doručak je na bazi švedskog stola - kontinentalni.

Hotel Klimetica 3*

Hotel Klimetica se nalazi u okruženju borove šume u naselju Sveti Stefan na 4 km od centra Ohrida, na 200m od obale Ohridskog jezera. Od dodatnih sadržaja gostima su na raspolaganju: recepcija, restoran, caffe bar sa terasom, saunu, teren za fudbal. Sobe su opremljene TV-om, telefonom, mini-barom, kupatilom i terasom. Doručak je na bazi švedskog stola, večera kontinentalna

Hotel Bellevue – Metropol lake resort 4*

Hotel Bellevue – Metropol lake resort 4* nalazi se na samoj obali jezera, udaljen 7km od centra Ohrida. Hotel raspolaže sa 170 soba i 4 apartmana. Sve sobe su opremljene kablovskom televizijom, klima uređajem, mini barom, direktnom telefonskom linijom, internet priključkom, kupatilom i terasom.

BTS Kompas

 Kongresni turizam-MEMBERBusiness Travel & Services (BTS) Kompas
 TC City Passage, Obilićev Venac 18-20
 11000 Beograd, Srbija
 Tel/Faks: (011) 32 81 444
 e-mail: office@bts.rs
 Licenca: OTP 11/2020

Pratite nas