Menu

OHRID 1. MAJ 2021.

Termini:
30.04.-04.05.2021.
Broj dana:
5
Broj noći: 2
Prevoz: Autobusom
PROGRAM PUTOVANJA
OHRID 1. MAJ 2021.

sa fakultativnom posetom manastiru Kališta, Sv.Naumu i krstarenjem Ohridskim jezerom

OHRID- Ohrid i jezero se nalaze na listi svetske baštine i pod zaštitom UNESCO-a. S obzirom da sliv jezera broji više od 40 reka, ovo je jedinstveno mesto gde možete videti kako reka Crni Drim ulazi u ohridsko plavetnilo. Kada se pomene Ohrid, najčešće ljudi pomisle na veliki broj crkava (nekada ih je bilo preko 300) i poznati manastir Sv.Naum. Šetajući se starim gradom, videćete desetine što velikih, što malih crkava, i one stvarno svojom lepotom predstavljaju glavno obeležje Ohrida. Na samom vrhu grada se nalazi prastara Samuilova tvrđava, a u samom Ohridu se nalazi crkva Sv. Jovan Kaneo, koja se nalazi na sasečenoj steni, na samom kraju starog grada. Tu je pogled na jezero poseban, a posebne su i ribice plašice, koje žive samo u Ohridskom jezeru, i od čijih se krljušti prave poznati ohridski biseri. Treba biti vrlo oprezan i uvek tražiti sertifikat, a stogodišnju tradiciju izrade imaju porodice Filev i Talev. 

 

Galerija 

 

Opis smeštaja

Hotel Maiva 4*

Hotel Maiva nalazi se u Ohridu, u turistikom naselju Sv.Stefan, 50m od plaže. U sklopu hotela je restoran, besplatan privatni parking, sezonski bazen na otvorenom i bar.
Gostima je na raspolaganju besplatan WiFi. Sve smeštajne jedinice su klimatizovane i sadrže prostor za sedenje,flat-screen TV sa kablovskim kanalima , sopstveno kupatilo sa bideom i fenom za kosu. Doručak je na bazi švedskog stola - kontinentalni.

Hotel Klimetica 3*

Hotel Klimetica se nalazi u okruženju borove šume u naselju Sveti Stefan na 4 km od centra Ohrida, na 200m od obale Ohridskog jezera. Od dodatnih sadržaja gostima su na raspolaganju: recepcija, restoran, caffe bar sa terasom, saunu, teren za fudbal. Sobe su opremljene TV-om,telefonom, mini-barom, kupatilom i terasom. Doručak je na bazi švedskog stola, večera kontinentalna.

BTS Kompas

 Kongresni turizam-MEMBERBusiness Travel & Services (BTS) Kompas
 TC City Passage, Obilićev Venac 18-20
 11000 Beograd, Srbija
 Tel/Faks: (011) 32 81 444
 e-mail: office@bts.rs
 Licenca: OTP 11/2020

Pratite nas