Menu

BUDVANSKA RIVIJERA 1 MAJ 2021

Termini:
30.04.-04.05.2021.
Broj dana:
5
Broj noći: 2
Prevoz: Autobusom
PROGRAM PUTOVANJA
BUDVANSKA RIVIJERA 1 MAJ 2021

sa posetom manastiru OSTROG

BUDVA – Danas poznata kao kraljica crnogorskog turizma, a nekada mesto gde su se ukrštali uticaji Istoka i Zapada, starogrčke i rimske kulture. Ona je mnogo više od prostranih plaža i intezivnog noćnog života, Budva je najstariji u kontinuitetu naseljeni grad na Jadranu! Samo jedna šetnja Starim gradom kroz uske ulice, kraj kamenih kuća opasanih bedemima sa svih strana, dočaraće Budvu u pravom svetlu, jednog tipičnog srednjovekovnog primorskog grada. Odatle puca pogled na plavetnilo otvorenog mora, u koje se bacio osnivač grada, Kadmo, sa Harmonijom, da se zbog prastarog prokletstva ne bi pretvorio u aždaju. Pretvoreni u dve ribe, oni i danas postoje u turističkom predanju i simbol su Budve.

Manastir OSTROG - Mesto gde se čuda još uvek zaista događaju. Manastir Ostrog jedan je od najposećenijih pravoslavnih manastira posvećen Sv. Vasiliju Ostroškom i datira iz XVII veka. Nezaobilazna je ruta za hodočasnike svih verskih konfesija, poznat po svom stenovitom okruženju na nadmorskoj visini od 900 metara, ali ponajviše zbog moštiju Svetog Vasilija Ostroškog u čiju čudotvornu i isceliteljsku moć veruju svi. Godine 1671. Sveti Vasilije je umro u svojoj ćeliji pored koje je direktno iz stene izrasla loza. I dalje se penje po zidinama manastira, gde je uobičajeno da ,,ostavite’’ želje. Mnogi turisti ih zapisuju na papir i ostave u pukotinama zidova. Iznenađujuća atmosfera mira i tišine i prelep pogled na dolinu Zete je još nešto što se odavde ponese sa sobom.

 

Galerija 

 

Opis smeštaja

Vila MonteRio 3*

smeštena je u centralnom delu Budve, na svega 500 metara udaljenosti od čuvene Slovenske plaže. Objekat poseduje sopstveni restoran, svaka soba ima Wi-Fi, TV, frižider, klima uređaj.
Doručak je na bazi švedskog stola, večera kontinentalna.

BTS Kompas

 Kongresni turizam-MEMBERBusiness Travel & Services (BTS) Kompas
 TC City Passage, Obilićev Venac 18-20
 11000 Beograd, Srbija
 Tel/Faks: (011) 32 81 444
 e-mail: office@bts.rs
 Licenca: OTP 11/2020

Pratite nas